Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Že več let sem oboževalec Bauerfeind izdelkov”, pravi Dirk Nowitzki. ‘Moram zaupati svojemu telesu in Bauerfeind mi to omogoča. Izdelki Bauerfeind so svetovnega razreda.”

Dirk Nowitzki je prva slavna oseba, ki zastopa znamko Bauerfeind kot ambasador. Podjetje proizvaja medicinske izdelke, kot so opornice za koleno, gleženj in hrbet. 37-letni Nemec, zvezdnik mednarodne prepoznavnosti je s svetovno znanim podjetjem Bauerfeind AG sklenil dolgoročno partnerstvo.

”Dirk Nowitzki je že od nekdaj ljubitelj naših izdelkov. Kljub doseganju njegovih neverjetnih dosežkov, je ostal preprost človek. Zato menim, da je odličen za ambasadorja blagovne znamke. Zelo se veselim sodelovanja z njim,” pravi glavni izvršni direktor prof. Hans B. Bauerfeind, ki predstavlja ter vodi podjetje že kot tretja generacija družine Bauerfeind. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1929 in ima danes okoli 2.000 zaposlenih. Njegov sin Thomas Bauerfeind je vodja financ, medtem ko je njegova hči Beatrix Bauerfeind Johnson članica nadzornega sveta.

Bauerfeind je znan v mednarodnem športnem svetu. Opornice, ortoze, ortopedski vložki in kompresijske nogavice, proizvedene v podjetju iz Zeulenrode, so bile uporabljene na večjih dogodkih, kot na primer Olimpijske igre leta 2002. Vrhunski športniki s celega sveta se zanašajo na te visoko kakovostne izdelke, ki so narejeni izključno v Nemčiji ter so osvojili že številne nagrade. Najboljše košarkarske in nogometne ekipe uporabljajo izdelke Bauerfeind.

”Z Dirkom Nowitzkim želimo oblikovati nove poti ter predstaviti prednosti, ki jih lahko naši izdelki prinašajo za vsakogar, pa naj jih potrebujejo za športne aktivnosti ali pa samo za vsakdanje življenje”, pojasnjuje Thomas Bauerfeind. Nova kampanja z Dirkom Nowitzkim kot ambasadorjem znamke se bo začela v marcu.

 

Zeulenroda-Triebes, 7. januar 2016

Ljubljana, 5. februar 2016

O podjetju Bauerfeind

Bauerfeind AG iz vasice Zeulenroda v Thuringia Nemčija izdeluje opornice, ortoze, kompresijske nogavice in ortopedske vložke. Najbolj znan izdelek je GenuTrain®, moderna opornica za koleno, ki je postavila standard za vse bodoče aktivne opornice, že leta 1981, ko je bila prvič lansirana na trg.

Bauerfeind je eno izmed vodilnih mednarodnih podjetij. Podjetje, katero ima približno 2.000 zaposlenih, v več kot 20-ih državah. Kakovostni izdelki so narejeni v Nemčiji ter so osvojili številne nagrade za funkcionalnost in dizajn.

 

Slogan podjetja je ”Motion is Life‘‘ (Gibanje je življenje).  Strokovnost, želja po uspehu in timski duh, so vrednote, ki jih spodbuja Bauerfeind. S tem je bil potreben le majhen korak, da se je vključil v šport na regionalni, nacionalni ter mednarodni ravni. Vrhunski športniki s celega sveta se zanašajo na izjemno kakovost opornic, ortoz, kompresijskih nogavic in ortopedskih vložkov podjetja Bauerfeind. Bauerfeind izdelki so bili uporabljeni na olimpijskih igrah leta 2002. Prav tako Bauerfeind podpira različne športne klube v Nemčiji vključno s THW Kiel (rokomet), Alba Berlin (nogomet), kot tudi spodbuja mlade talente.