Pokličite nas: +386 1 42 72 941

VenoTrain® curaflow

VenoTrain® curaflow – z LYCRO®

Kompresijska terapija za bolj kvalitetno življenje

Nepravilno delovanje limfnega sistema lahko povzroči otekanje in edeme, poveča se pritisk na tkivo, kar lahko privede do vnetij in poškodbe kože. Ročna limfna drenaža in kompresijska terapija pomagata razbremeniti tkivo in preprečujeta  poslabšanja stanja limfedema in lipedema. Narejeno po meri plosko tkanje nogavice VenoTrain curaflow nudi širok izbor izdelave za optimalno prileganje individualni obliki delov telesa npr. nog, rok, trupa. Tako narejena oblačila nudijo primerno stopnjo kompresije, ki je zahtevana in nudi pacientom edinstvene lastnosti kot npr. udobje, ki je še posebej pomembno pri daljši terapiji.

 • Zelo mehak, zračen material z visoko vsebnostjo mikrovlaken
 • Posebno oblikovani udobni predeli
 • Ekstra mehak predel za kolenom
 • Predel prs brez šivov

Izdelek je dobavljiv po naročilu.Stopite v stik z nami za podrobne informacije.

Učinkovitost do popolnosti

Fino, dvojno tkanje kompresijskih oblačil VenoTrain curaflow nudijo dosledno stopnjo delujočega pritiska med samim gibanjem. Ta pritisk je ključnega pomena za učinkovito terapijo, saj stalna kompresija na tkivo izboljša pretok limfne tekočine. Zaklopke v žilah se zapirajo bolj učinkovito, otekanje in edemi se zmanjšajo na večjih predelih, manj tekočine pride v ali za tkiva. Longitudinalna struktura na notranji strani oblačila ima rebrast vzorec, ki nudi optimalno limfno drenažo, poleg terapevtskega učinka.

Individualna oskrba

Niti dve telesi nista enaki in spremembe v limfnem sistemu imajo lahko različne učinke na obliko posameznikovega telesa. Individualna, po meri narejena oblačila so tako boljša za dobro terapijo. VenoTrain oblačila so narejena po meri za vsakega posameznika posebej. Dobavljiva so v številnih, posebnih oblikah za nogo, roko/dlan in celo za trup. Izbirate lahko med štirimi kompresijskimi stopnjami in tremi barvami.

Maksimalno udobje

Pacientu prijazna oblika oblačil VenoTrain curaflow pomaga uporabnikom, da priporočeno terapijo izkusijo v praksi z rutinskim nošenjem omenjenih oblačil. Elastično, dvojno tkanje brez lateksa se enostavno obleče in sleče. Unikatna, mehka površina in odlična zračnost je posledica visoke vsebnosti mikrovlaken.
Ploski šivi preprečujejo gubanje in nastanek točk pritiska. Občutljivi predel prs (trupa) je popolnoma brez šivov. Oblačila za nogo imajo na zadnji strani kolena posebej mehko tkanje za neomejeno gibanje.

Posebni udobni predeli ustrezajo posameznikovi anatomiji. Npr. stranski, poševni rob na dokolenkah ali samostoječih nogavicah preprečuje, da bi se tkivo noge pregibalo čez rob. Nogavice s širšim petnim predelom za dodatno udobje noge so oblikovane za ljudi, ki večino časa presedijo.

Tehnične lastnosti

Barva

Izvedbe po meri

Zdravstvene indikacije

 • Limfedem/lipedem, blag
 • Limfedem/lipedem, zmeren
 • Limfedem/lipedem, močen
 • Izrazit limfedem
 • Izrazit lipedem
 • Kombinacija lipedem/limfedem
 • Limfedem z vsemi možnimi terapijami

Nasveti

S pomočjo predlaganih vaj boste ostali v gibanju. Nasvete, kako ohraniti vene v dobri kondiciji, lahko najdete tukaj!

Pomoč pri obuvanju in sezuvanju

VenoTrain® glider je praktičen pripomoček za obuvanje in sezuvanje kompresijskih nogavic. Vse ostale pripomočke lahko najdete tukaj!

Podobni izdelki