Skip to content Skip to footer

SofTec® Coxa

1.103,00

Multifunkcionalna ortoza za stabilizacijo kolka

Multifunkcionalna ortoza SofTec Coxa stabilizira kolčni sklep, npr. po celotni ali delni (odstranitev glavice stegnenice) nadomestitvi kolka. Ortoza preprečuje dislokacijo kolčnega sklepa z omejitvijo gibljivosti s pomočjo specialnega monocentričnega tečaja. SofTec Coxa se lahko individualno prilagodi. Multifunkcionalna ortoza se uporablja za desno ali levo stran oz. za obe.

  • specialni tečaj z enim zaklepom za abdukcijo/addukcijo in ekstenzijo/fleksijo
  • dobra namestitev zahvaljujoč stabilnemu položaju medeničnega pasu
  • za desno ali levo stran ali za obe strani
Počisti
Kategoriji: , Product ID: 4031

Opis

Natančni proces zdravljenja

S posebnim tečajem, oblikovanim v podjetju Bauerfeind, SofTec Coxa »usmerja« gibanje kolčnega sklepa varno gleda na indikacije. Fleksija/ekstenzija in abdukcija/addukcija se nastavijo z enojnim zaklepom. Monocentrični tečaj se lahko prilagodi glede na višino kolčnih kosti (veliki trohanter). Ortoza tako varno drži glavico stegnenice v sklepni ponvici. Škodljivi gibi so preprečeni (dislokacija). Pri opazovalno neodvisni študiji je kar 95,8% zdravnikov potrdilo medicinsko učinkovitost delovanja ortoze SofTec Coxa.

Stabilnost in udobje

Dobra namestitev ortoze nudi stabilnost kolčnega sklepa. Anatomsko oblikovan medenični okvir se udobno prilega. Se lahko individualno prilagodi in namesti na pas, ki je oblečen v zračno tkanino. Pas ortoze se enostavne zapre z Velcro zapiralom. Stegenska pritrditev je prav tako oblečena v udobno tkanino, namestitev je enostavna brez večjega napora, z uporabo Velcro trakov.

Dodatne informacije

Velikost

1, 2, 3

Stranska ojačitev

Anatomska – za ženske, Ravna – za moške