Pokličite nas: +386 1 42 72 941

MalleoLoc® L 3

Prilagodljiva ortoza za enostransko stabilizacijo gležnja

Ortoza nudi pomoč pri nestabilnem gležnju zaradi prekomerne obremenitve. MalleoLoc L3 ortoza se lahko prilagodi različnim stopnjam zdravljenja in uporabnikom s kroničnim obolenjem: stabilizacijska zaščita se lahko prilagodi v treh korakih glede na stopnjo zdravljenja ali zahteve uporabnika. Z uporabo školjke v obliki črke L in stabilizacijskih trakov se stabilizira gleženjska kost na zunanjem delu stopala. V ortozo je nameščena komrpesijka opora za aktivacijo mišic. Školjko in trakove se lahko enostavno odstrani. MalleoLoc L3 ortoza nudi varno oporo, hkrati pa jo je možno nositi v standardnih čevljih.

  • stabilizira zunanji del gležnja po poškodbah in oslabljenih ligamentih
  • prilagodljiva stabilizacija s pomočjo školjke, trakov in kompresijske opore
  • omogoča varno oporo v obutvi med vsakodnevnimi aktivnostmi
  • ozka oblika, primerno za nošenje v športni in elegantni obutvi

89,00 na kos

Predviden rok dobave: do 7 dni

MalleoLoc® L3 –»slim fit«  ORTOZA ZA VEČSTOPENJSKO ZDRAVLJENJE GLEŽNJA

MalleoLoc L3 ortoza ščiti nestabilen gleženj in preprečuje ponovni zvin. Posebnost: ortozo lahko uporabljate kot zaščito, kar pomeni, da jo lahko uporabite za večstopenjsko zdravljenje, uporabljate pa jo lahko pri kroničnih obolenjih, kjer enkrat potrebujete več, drugič manj stabilizacije. Školjka ortoze je pozicionirana na lateralnem malleolusu (zunanji del gležnja), je ozka in se jo lahko uporablja v ozki obutvi.

TRIJE STABILIZACIJSKI ELEMENTI – TRI REŠITVE ZDRAVLJENA

MalleoLoc L3 združuje enostransko stabilizacijsko školjko in trakove z kompresijsko oporo za aktivacijo mišic. Anatomsko oblikovano školjko v obliki črke L se namesti na spodnji del noge, tako da ščiti lateralni malleolus in delno pokriva nart. Na nogo se jo namesti s pomočjo dveh neelastičnih velcro trakov. Tako ortoza ščiti gleženj pred nepravilnim gibanjem, ki lahko povzroči ponovni zvin. Naravno gibanje stopala peta-prsti je podprto. V kolikor je potrebna manjša stabilizacija, se školjko odstrani in namesti trak. Trak nudi dodatno zaščito pred zvini. Ortoza brez traku nudi indirektno stabilizacijo preko masažnega učinka med gibanjem. Prav tako zmanjšuje morebitno oteklino, aktivira mišice in pripomore k boljši koordinaciji.

OZKA IZVEDBA

MalleoLoc L3 se mora nositi v obutvi, da je gleženj stabiliziran. Integrirana opora in školjka sta anatomsko oblikovani. Zahvaljujoč ozki obliki, se ortoza prilega športni in tudi poslovni obutvi. Notranjost školjke je oblazinjena in zato mehka.

Tehnične lastnosti

DOLOČANJE VELIKOSTI


VelikostObseg gležnja v cm
117-19
219-21
321-23
423-25
525-27
627-29

Navodila

Navodila za uporabo izdelka najdete tukaj.

Zdravstvene indikacije

  • Konzervativno zdravljenje zvinov gležnja in strganih ligamentov
  • Akutna in kronična nestabilnost ligamentov
  • Preventiva kronične nestabilnosti ligamentov
  • Vnetja in degenerativne spremembe

Nasveti

NAMESTITEV OPORNICE

NAMESTITEV TRAKOV

Podobni izdelki