Pokličite nas: +386 1 42 72 941

MalleoLoc®

Stabilizacijska ortoza za delno imobilizacijo skočnega sklepa

MalleoLoc je anatomsko prilagodljiva stabilizacijska ortoza, katero se uporablja takoj po poškodbah gležnja. Po težkih zvinih, strganih in nategnjenih vezeh, MalleoLoc stabilizira gleženj in ga ščiti pred ponovnimi zvini. Naravno gibanje peta-prsti je še vedno omogočeno. Ortozo se lahko nosi tudi brez obutve.

  •  anatomsko samooblikovanje
  •  tanko oblazinjenje
  •  stimulacija sprednje mišice goleni
Počisti

87,00

Predviden rok dobave: do 7 dni

STABILNOST SKOČNEGA SKLEPA

MalleoLoc stabilizacijska ortoza je anatomsko oblikovana z namenom prileganja zunanjemu robu noge in vključuje sistem pasov. Osnova ortoze se prilega popolno, saj objame skočni sklep tako na zunanji kot notranji strani noge/stopala in pusti peto prosto. Omejuje gibanje stopala navzgor/navzdol in stranski zvin. Mišice gležnja so aktivno stabilizirane.  Nudi optimalno kakovost namestitve pri akutni oskrbi, brez potrebnega preoblikovanja. Po potrebi je mogoča individualna prilagoditev.

STIMULATIVNI EFEKT NA SPREDNJO MIŠICO GOLENI

Na spodnjem, stopalnem delu ortoze je ProprioPoint-jezik stopala, ki stimulira mišično aktivnost na sprednjem delu goleni, hkrati pa ortoza nudi stabilizacijo in mobilizacijo. Prvič, ortoza omogoča učinkovito zaščito pred nadaljnjimi poškodbami in drugič, MalleoLoc se lahko uporablja kot zgodnje funkcijsko zdravljenje natega ligamentov sklepne kapsule in poškodbe zunanjih ligamentov gležnja.

UDOBJE

MalleoLoc se odlično prilega nogi in omogoča nošenje v različni obutvi. Terapevtski učinek se ohrani tudi, če se jo ne nosi v čevljih in prav tako preprečuje supinacijo. Mehanizem sponke Velcro sistema pasov poveča učinkvitost natezne sile in omogoča lažjo namestitev. Specialno, mehko notranje oblazinjenje nudi zelo udobno nošenje.

Tehnične lastnosti

DOLOČANJE VELIKOSTI


VelikostŠirina pete
1 = normalna< 6 cm
2 = široka> 6 cm

MERILNA NAVODILA

ŠTEVILKA ARTIKLA

12013013080+0°

+6=desna, +7=leva

°=velikost

Navodila

Navodila za uporabo izdelka najdete tukaj.

Zdravstvene indikacije

  • Zgodnje funkcionalno zdravljenje pri poškodbah zunanjih ligamentov gležnja (in lig. bifurcati)
  • Nateg ligamentov sklepne kapsule
  • Postoperativna rehabilitacija
  • Kronična insuficienca ligamenta

Nasveti

NAMESTITEV OPORNICE

 

Tukaj lahko najdete navodila, kako lahko ohranite svoje noge v dobri kondiciji!

Podobni izdelki