Skip to content Skip to footer

Zgodovina

Tovarna BAUERFEIND AG je bila ustanovljena leta 1929, ko je Bruno Bauerfeind v nemškem Zuelenrodo zagnal družinsko podjetje specializirano za proizvodnjo medicinskih kompresijskih nogavic. Vsled novonastale politične situacije v vzhodni Nemčiji leta 1949 je sin ustanovitelja Rudolf Bauerfeind z družino zapustil Zeulenrodo in ponovno zagnal proizvodnjo v Darmstadt-Eberstadtu. Leta 1991 se je zgodila vrnitev h koreninam, ko je vnuk ustanovitelja podjetja, zdajšnji predsednik uprave BAUERFEIND AG, prof. Hans B. Bauerfeind, premestil sedež podjetja v Zenlenrodo in jo začel preoblikovati v multinacionalno družbo.

Tri leta kasneje, leta 1994 je bilo v Zagrebu zasnovano podjetje Medicus Matea, specializirano za prodajo in proizvodnjo medicinskih pripomočkov, ta pa je kasneje zasnovala svoje podružnice, leta 1997 v Ljubljani v Sloveniji, kasneje pa še leta 1999 v Bihaću, kjer je z obratovanjem pričel tudi regionalni center za Bosno in Hercegovino.

Že leta 2001 je Bauerfeind AG postal sponzor nemške olimpijske reprezentance in začel z oskrbo njenih športnikov, športnih zdravnikov in fizioterapevtov s svojimi medicinskimi pripomočki. Naslednje leto se je podjetje prekonstruiralo v Bauerfeind AG delniško družbo. V letih, ki so sledila pa je bil v Zeulenrodo zgrajen nov logistični center in poslovna stavba Uprave.

Leta 2003 je zasnovana še podružnica podjetja Medicus Matea v Skopju, s čimer se je podjetje Bauerfeind AG postopno začelo širiti na področje Adria regije s prevzemom podjetja Medicus Matea na Hrvaškem, v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji in Makedoniji.

Tekom 85 let svojega obstoja je podjetje Bauerfeind AG, ki je štiri generacije v lastništvu družine Bauerfeind, preraslo v multinacionalno družbo, ki danes v svojih podružnicah v Italiji, na Nizozemskem, Veliki Bitaniji, Franciji, Španiji, na Švedskem, v Švici, Avstriji, Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Združenih državah Amerike in Združenih Arabskih Emiratih zaposluje preko 2000 ljudi.