Skip to content Skip to footer

MalleoLoc® L

87,00

Ortoza za enostransko stabilizacijo gležnja

Nestabilen gleženj potrebuje zaščito pred zvinom in sicer med vsakodnevnimi aktivnostmi kot npr. hoja ali vzpenjanje po stopnicah. MalleoLoc L ortoza stabilizira zunanji del gležnja, hkrati pa jo je možno nositi v ožjih čevljih. Anatomsko oblikovana školjka v obliki črke L in stabilizacijski trakovi so nameščeni na spodnjem delu noge in stopala tako, da naravno gibanje peta-prsti ni omejeno.

  • stabilizira zunanji del gležnja po poškodbah in oslabljenih ligamentih
  • omogoča varno oporo v obutvi med vsakodnevnimi aktivnostmi
  • ozka oblika, primerno za nošenje v športni in elegantni obutvi
  • naravno gibanje peta-prsti ni omejeno
Počisti
Kategoriji: , Product ID: 4673

Opis

MalleoLoc® L – STABILIZACIJSKA »slim fit« ORTOZA ZA GLEŽENJ

MalleoLoc L ortoza ščiti nestabilen gleženj pred prekomerno obremenitvijo, zlasti pri vsakodnevnih aktivnostih  kot npr. hoji, vzpenjanje po stopnicah, kolesarjenju ipd. Preprečuje nastanek zvina in pomaga pri varnem spustu stopala na tla. Školjka ortoze je pozicionirana na lateralnem malleolusu (zunanji del gležnja), je ozka in se jo lahko uporablja v športni kot tudi poslovni obutvi.

ZAŠČITNA ŠKOLJKA IN TRAKOVI

Anatomsko oblikovano školjko v obliki črke L se namesti na spodnji del noge, tako da ščiti lateralni malleolus in delno tudi pokriva nart. Na nogo se jo namesti s pomočjo dveh neelastičnih velcro trakov. Tako ortoza ščiti gleženj pred nepravilnim gibanjem, ki lahko povzročijo zvin. Naravno gibanje stopala peta-prsti je podprto. Če je potrebno, lahko na spodnji, notranji del (stopalni del) namestite majhno, funkcionalno peloto (plantarna pelota), ki stimulira mišico, odgovorno za dvig stopala in tako pripomore k aktivni stabilizaciji gležnja za boljšo koordinacijo med vsakodnevnimi aktivnostmi.

OZKA IZVEDBA

MalleoLoc L se mora nositi v obutvi, da je gleženj stabiliziran. Zahvaljujoč ozki obliki školjke, se prilega športni in poslovni obutvi. Notranjost školjke je oblazinjena in zato mehka.

Dodatne informacije

Stran

Desna, Leva

Barva

Titan

Meritve

VELIKOST
Univerzalna velikost