Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

V naravi najdemo rešitev za vse, tudi za lepoto in mladost. Tekom leta se splača poskusiti živila, ki nas lahko polepšajo tako od znotraj in s tem nudijo dolgotrajnejši učinek. Primer: ko se nam zaradi sonca koža malce posuši, jo je dobro namazati s kokosovim oljem – ali pa ga dodati prehrani. Poglejmo podrobneje.

1. Kokos – Eno od omenjenim eksotičnih letnih živil, ni le okusno, ampak pravi koktejl vitaminov in mineralov, kot so kalcij, magnezij, natrij, cink in selen. Te sestavin ohranjajo elastičnost kože in pomagajo pri njeni regeneraciji.

2. Jagode – Večina ljudi ne ve, kako bogate so jagode z antioksidanti in vitaminom C. Pa čeprav ena pest jagod vsebuje celo več vitamina C kot cela pomaranča! Jagode vsebujejo tudi protivnetne sestavine, spodbujajo tvorbo kolagena in pomagajo pri borbi proti prostim radikalom v telesu. Zaradi tega koža ohranja mladostni videz. Pa še malo kalorij imajo jagode.

3. Limone – Zelo zdravo je vsako jutro iztisniti sok polovice limone v kozarec tople vode – s tem pospešimo metabolizem, čistimo jetra, polepšamo kožo in izboljšamo imunski sistem. Za kožo je limona še posebej koristna, saj pospešuje tudi sintezo kolagena, vsebuje pa tudi veliko C vitamina.