Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KOMPRESIJA IN NOSEČNOST

Spremembe telesa in razvoj maternice močno obremenijo žile na nogah nosečnice, zaradi česar se vene nog razširijo. Pomaga vam lahko veliko sprehajanja, zdravniki specialisti pa od 12. tedna nosečnosti priporočajo tudi preventivno uporabo kompresijskih nogavic. Nežen pritisk slednjih venam olajša opravljanje njihovega dela in ne vpliva na hormonski sistem mame in organizem otroka.

Nosečnost – drugo stanje vašega telesa

Nosečnost je nekaj čudovitega in začetek številnih sprememb. S spremembo hormonov se telo preoblikuje in pripravlja za posebne zahteve nosečnosti. Tkivo maternice se razteza in povečuje se volumen krvi, potreben za optimalno oskrbo otroka. Stene žil postanejo bolj elastične, vezivno tkivo in vezi pa se sprostijo. V nadaljnjem razvoju nosečnosti pa se lahko pojavijo tudi neprijetni stranski učinki, kot so težke, boleče in otekle noge, bolečine v hrbtu ali stopalih.

VenoTrain micro – optimalna izbira za noge nosečnice

Naše kompresijske nogavice vam zagotavljajo lagodje in lep videz. VenoTrain micro nogavice so sodobnega videza, prijetne za kožo in narejene iz mehke prosojne tkanine. 50% delež mikrovlaken zagotavlja optimalni nadzor toplote in potenja kože, izbirate pa lahko med klasično elegantnim videzom, številnimi modnimi barvami in tudi vzorci. VenoTrain micro so na voljo kot dokolenke, hlačne ali samostoječe nogavice. Nogavice za nosečnice se telesu optimalno prilagajajo iz meseca v mesec.