Pokličite nas: +386 1 42 72 941

Kompresijska nogavica Performance

Športna nogavica za vzdržljivostne športe

Športna kompresijska nogavica Performance je oblikovana namenoma za vzdržljivostne športe. Opazna kompresija izboljša cirkulacijo krvi v nogah, zmanjša mišične vibracije in pospeši regeneracijo. Lahek in zračen material nudi udobje pri nošenju. Nudijo podporo pri premagovanju dolgoročnih naporov npr. med tekom ali kolesarjenjem.

  • izboljša cirkulacijo
  • pospeši regeneracijo
  • lahke in zračne zahvaljujoč mikrovlaknam

44,00 na par

Predviden rok dobave: do 7 dni

Več energije na dolge proge

Športna kompresija temelji na zdravstvenih standardih: stalna kompresija se zmanjšuje od gležnja proti mečnemu delu. To stimulira prekrvavitev nog, zmanjša utrujajoče mišične vibracije in pomaga ublažiti stres med športno aktivnostjo. Zaradi boljše podpore mišicam, so le-te sposobne daljše obremenitve.

Hitrejša regeneracija

Pozitivni učinek na cirkulacijo in mišice ščiti venski sistem, ko je ta pod konstantnim stresom, kar pripomore k hitrejši regeneraciji. Športniki, ki se ukvarjajo z vzdržljivostnimi športi, občutijo ta pozitivni učinek. To je bilo podprto z medicinsko študijo*, bazirano na pariškem maratonu 2011 z uporabo športnih kompresijskih nogavic VenoTrain sport, katere lahko poistovetimo s kompresijskimi nogavicami Performance v smislu kompresijske moči in strukture. Uporabniki nogavic na maratonu so poročali o zmanjšani mišični bolečini, zmanjšanem občutku otekanja in boljši mišični regeneraciji v roku 4 dni po teku. Vene v mečnem predelu se niso razširile kljub povečanim naporom.

* Allaert F.A. et al, Auswirkungen einer elastischen Kompression der französischen Kompressionsklasse II (18-21 mmHg) auf die muskuläre Belastungsanpassung und die Erholung von Marathonläufern [Učinek elastične kompresije po francoskem kompresijskem razredu II (18-21 mmHg) na sprejemanje mišičnega stresa in regeneracije pri maratonskih tekačih], Phlébologie 2011, Vol. 64, Number 4.

Funkcionalno za šport

Tkanje je narejeno iz finih, zračnih mikrovlaken, katera nudijo udobno mikroklimo za kožo. Regulira toploto in omogoča, da koža diha. Dodatno, mikrovlakna naredijo kompresijsko nogavico Performance lahko in hkrati vzdržljivo. Področje podplata je udobno ojačano (»oblazinjeno«), področje pete pa ščiti ahilovo tetivo pred pritiski in trenjem.

Merilni sistem

Vse mere so v cm.

Najbolj pomembna mera je mera okoli gležnja.
Dolžina pomeni podkolenska dolžina: od točke, kjer naj bo rob nogavičke do tal.

Podobni izdelki