Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 ŽIVIL, KI JIH NE BI SMELI IMETI V HLADILNIKU

Poleti, med vročino, imamo navado kar vsa živila imeti v hladilniku, tudi sadje in zelenjavo. Ampak, ste vedeli, da lahko s tem škodite ne le omenjenim živilom, ampak tudi sebi? Spodnji seznam vas bo zagotovo presenetil!

  1. Paradižnik: Hladilnik lahko poškodje membrano tega sadeža (da, sadeža!), zaradi česar lahko izgubi svojo sočnost in okus. Zato je bolje imeti paradižnike nekje na sobni temperaturi.
  2. Krompir: V hladilnik se bo okus krompirja spremenil v bolj skladkega, saj se škrob spreminja v sladkor. Raje imejmo krompir na suhem in temnem.
  3. Konzervirana hrana: po nekaterih trditvah lahko na mrazu kovina z embalaže preide tudi v hrano. Hrano je zato morda pametneje prestaviti v plastične posodice.
  4. Začimbe: zeleni listi svežih začimb v hladilniku hitro počrnijo in propadejo. Najbolje jih je imeti na sobni temperaturi v plastični vrečki, ki zmanjša vlažnost.
  5. Lubenica: če jo boste imeli na sobni temperaturi, bo zadržala več anti-oksidantov kot v hladilniku pa tudi dalj časa »zdržala« – celo 2-3 tedne.