Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ročni kolesarji želijo z akcijo Zavrtimo Slovenijo spodbuditi invalidne osebe h gibanju. V družbi naših najboljših navadnih kolesarjev bodo prekolesarili Slovenijo.

Zadnji teden v avgustu (24. – 29. 8. 2015) se bo skupina ročnih kolesarjev Kolesarskega kluba Tuš – Bauerfeind v družbi nekaterih naših najboljših poklicnih in Amaterskih kolesarjev v okviru akcije Zavrtimo Slovenijo odpravila na turnejo po Sloveniji. Na petdnevni poti od Kopra do Lendave bodo zbirali sredstva  za nakup ročnega kolesa, ki bo na voljo za izposojo Inštitutu RS za rehabilitacijo Soča, ter organizacijo športnih motivacijskih kampov za mlade invalide, ki jim bodo omogočali kakovostne začetke aktivnega športnega življenja.

 

Kolesariti bodo začeli v:

ponedeljek, 24. 8. 2015 v Kopru, nadaljevali v torek, 25. 8. 2015 v Ljubljani, v sredo 26. 8. 2015 v Kranju, v petek 28. 8. 2015 v Celju in zaključili v soboto 29. 8. 2015 v Lendavi. S projektom Zavrtimo Slovenijo želijo slovenski širši javnosti predstaviti tudi izzive in življenjske zgodbe športnikov invalidov ter predstaviti parakolesarstvo in šport invalidov nasploh. Parakolesarstvo v Sloveniji namreč postaja vedno bolj priljubljen in prepoznaven šport med invalidi. Športniki z različnimi oblikami invalidnosti se lahko pohvalijo z vrhunskimi dosežki na državni, mednarodni in svetovni ravni. Ker pa si želijo povezave invalidskih športnikov z navadnimi, so k projektu povabili tudi rekreativna kolesarska društva in profesionalne kolesarske klube. Skupaj s aktivnimi in rekreativnimi športniki Zveze paraplegikov Slovenije bodo v različnih mestih zavrteli pedala člani Kolesarskega društva Rog Ljubljana, Kolesarskega kluba Sava Kranj, Kolesarski klub Sava Kranj, Kolesarski klub Tušmobil, celjski rekreativni kolesarji celjske runde, Športno društvo 3-šport Koper, Klub slovenskih biciklistov 1887.

Preberite podrobnosti o trasi v vsakemu izmed krajev.