Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ste že slišali za sok aloe vere? Kupiti se ga da v vedno več trgovinah, le malo »googlanja« pa je potrebnega, da bi videli, kako je ta napitek fantastičen za telo, saj pomaga pri hujšanju, krepi imunski sistem in splošno blagodejno vpliva na vas. Pa spoznajmo ta čudovit dodatek k prehrani.

Aloe vero so omenjali v Egiptu že pred 5.000 leti, kjer so jo tako uživali kot nanašali na kožo. Gel aloe vere, dobimo ga, če njen debel list prelomimo, se lahko uporablja za celjenje opeklin, prask, modric in ostalih težav na koži. Sok aloe vere pa se je najpogosteje naredil iz zelene, zunanje strani lista in se uporabljal kot odvajalo, čeprav danes se ta sok naredi z mešanjem gela aloe vere s citrusi; obstaja pa tudi voda aloe vere, ki je pravzaprav aloe vera gel v vodi.

Sok aloe vere je odličen za prebavne težave, saj prebavo umirja in regulira. Treba pa je biti previden, saj pretiravanje lahko vodi v diarejo.
Pomaga pri vnetjih v in na telesu. Pomaga pri sončnih opeklinah, kjer zmanjša vpliv UV žarkov, pomaga pa lahko tudi pri bolečinah v sklepih.
Vitamin C v aloe veri pomaga ohranjati lepo kožo, pa tudi pri ohranjanju zdrave ravni krvnega tlaka ter pri zmanjševanju holesterola.
Stimulira razstrupljanje telesa, ko neposredno deluje na delovanje jeter in ledvic, ker deluje tudi odvajalno pa pripomore tudi k čiščenju črevesja.
Aloe vera je odlična za hidracijo, tako notranjo kot zunanjo.
Odlična je za hidrataciju, vanjsku i unutrašnju. Ne povzroča žeje, ampak tudi hrani!
Obstaja pa še kar nekaj prednosti aloe vere, ampak še niso vse znanstveno potrjene, zato se raje posvetujte s svojim zdravnikom, preden se odločate za tovrstne alternative.