Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

V vsakem gospodinjstvu so doma tudi bakterije, o tem ni dvoma. Proti njim pa se lahko borimo že samo z vodo in s čistilnimi sredstvi. In s tem storimo ogromno za svoje zdravje.

Samo pomislite – kolikokrat na dan stopite v vežo in prižgete luč, ne da bi sploh pomislili, česa ste se dotikali pred tem. Ko ste recimo prišli iz službe, morda celo z javnim prevozom. Zato je bistvenega pomena vsaj enkrat na teden očistiti kljuke, ročke in stikala po vsem stanovanju in s tem uničiti vse bakterije, ki smo jih tja vnesli od zunaj. To lahko storimo s pomočjo antibakterijskih robčkov.

Pametni telefoni, tipkovnice in daljinski upravljalniki so legla bakterij, razlog pa je enak kot pri kljukah in stikalih. A tudi te predmete uporabljamo brez razmisleka o higieni in stvareh, ki smo jih prej uporabljali in rokovali z njimi. Ti predmeti so z nami medtem ko jemo, kihamo … okoli nas so praktično cel dan.

Temu seznamu se seveda ne more izogniti niti kopalnica – razlog je jasen, saj se v njej umivamo, opravljamo potrebo; in ravno zato jo pogosto čistimo. A straniščna školjka ima eno slabost, in sicer pri spiranju vode kapljice in delci padejo izven same školjke, s tem pa bakterije fekalnega porekla končajo na mestih, kjer si jih ne želimo, recimo na ščetki za zobe, če je ta v bližini školjke.

Zato se vsakič posebej potrudit spustiti pokrov školjke, da bakterije ne bi uhajale drugam. Hkrati bodite pozorni tudi na kopalniška tla in ročko oziroma gumb izplakovalnika ter pipo umivalnika. Zobne ščetke skušajte pospraviti čim dlje od školjke, redno pa umivajte tudi kozarček, v katerem stojijo.

Pomivalni stroj je še eno mesto, kjer se bakterije lahko super razvijajo zaradi ostanka hrane in vlage. Hrane ni dobro puščati na krožnikih le zato, ker so ti odločno mesto za razvoj bakterij, ki povzročajo različne bolezni (recimo salmonela in E.Coli), temveč tudi ker se potem prenesejo še na gobice za pranje posode. Ker dnevno uporabljamo tudi ročice kuhinjskega pohištva in hladilnik, morate dnevno čistiti tudi te.

V naši prodajalni na Dolenjski cesti vam ponujamo medicinske pripomočke, ki vam pomagajo povrniti mobilnost, z ortopedskimi pripomočki in kompresijskimi nogavicami nudimo profesionalno pomoč pri reševanju težav v sklepih in mišicah ter pri reševanju težav s krčnimi žilami. Da bi bil vaš vsakdan čim bolj brezskrben, ponujamo tudi proizvode, ki lajšajo težave z inkontinenco. Ponudbo zaokrožajo invalidski vozički na ročni in električni pogon, tako za odrasle kot otroke, skuterji, stropna dvigala, bolniške postelje in antidekubitusne blazine.

S široko paleto proizvodov sledimo svojo misiji »Gibanje je življenje«, s katero vam želimo pomagati, kot ste prebrali v članku pa lahko za svoje zdravje veliko poskrbite sami – začenši s higieno doma.