Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stres je, na žalost, postal del vsakdanjega življenja. Živimo hitro življenje, v katerem preredko skrbimo zase in se premalo posvečamo svojim potrebam. Toda za odpravo stresa lahko delujemo tudi subtilno. Nekaj ​​kapljic eteričnega olja lahko vlijete v posebne posodice, ki jih grejejo svečke, ter z dišavami napolnite svoj dom ali prostor za delo. Spodaj lahko ugotovite, katera olja so najboljša za lajšanje stresa.

1. Olje sivke – znano je, da sivka pomirja. Z njeno pomočjo bolje spimo, lajša napade panike, pomirja želodčne težave in na splošno odpravlja občutek nervoze.

2. Olje vrtnice – Vrtnica je fantastična ob različnih čustvenih stanjih in po navadi drugi najboljši izbor, takoj za sivko. Pomaga pri pomirjanju depresije in tesnobe, pomaga tudi pri napadih panike in pri odpravljanju občutkov šoka in žalovanja.

3. Ylang Ylang – gre za zelo popularno olje v svetu lepote, saj pomaga pri aksioznosti, stresu in depresiji, hkrati pa ima pomiritveni in prebuditveni učinek. Ylang ylang spodbuja veselje, pogum, optimizem in blaži strah ter lahko pomaga pri nespečnosti. Vendar pa bodite previdni in ne uporabljajte olja Ylang Ylanga, če imate nizek krvni tlak.

4. Kamilica – Sprostitvena vonj in okus kamilice prispevata k harmoniji uma, zmanjšujeta razdražljivost, strah in zaskrbljenost.

Opomba: vsebina članka je informativna in ne nadomešča strokovnega zdravniškega nasveta. Priporočamo, da  se pred uporabo posvetujete s svojim izbranim osebnim zdravnikom.