Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 KORAKOV NEGE KOŽE PO POLETJU

Faktorjev, ki spreminjajo in znatno vplivajo na kožo na obrazu, na stopnjo vlažnosti in ustvarjajo hiperpigmentacijo ali depigmentacijo, je veliko. Eden od najbolj neusmiljenih je zagotovo sonce. Enostavno si ne smemo privoščiti napak pod soncem. Vidna cena neprevidnosti je pordečena koža, a posledice segajo globlje od pogleda. Naša koža si zapomni vsako poškodbo in jih celo sešteva. Tudi že v otroštvu.

  1. Da bi ohranili temno barvo, je treba kožo dodatno nahraniti. Poleg hidratantnih preparatov se priporočajo tudi preparati na bazi uree za dodatno nego (stopala, roke, kolena). Za nego telesa izbirajte hranljiva mleka, saj lahko izdelki z dominacijo vodne komponente kožo dodatno izsušijo. Dermatologi znajo povedati, da bi preparati za suho kožo morali biti bolj masni in da je dobro, če vsebujejo glicerin, ureo, karitejevo maslo, olje jojobe td…
  1. Da bi kožo regenerirali, hidratizirali in pripravili na izpostavljenost mrazu, je treba najprej narediti piling telesa. Se pravi odstraniti mrtve celice, da lahko koža „zadiha.“ Piling hkrati učinkovito poenoti ten in koži pomaga pri obnavljanju povrhnjice.
  2. Ne le suha koža, večini se, ko je poletje mimo, pokvari tudi ten kože in nastanejo pigmentacijske lise. Sonce ravno tako spodbuja razvoj kapilar, zato je koža videti suha. Takrat je treba profesionalno očistiti obrazno kožo in jo nahraniti s pomočjo nege, ki vam najbolj odgovarja. Najboljša izbira pri tem so hiperpigmentacijski tretmaji in mezoterapija.
  3. Nežna masaža kože spodbuja mikrocirkulacijo, poveča se dotok kisika in olajša izmenjava snovi, ki pohitrijo obnovo kože. Na trgu so ščetke z različnimi nastavki, s previdnostjo pa se lahko uporablja tudi frotirne rokavice za masažo doma.
  4. Nikar ne ozabite na nego ustnic. Te zahtevajo posebno nego, saj nimajo žleze lojnice, ki sicer izločajo esencijalne maščobe. Hkrati ustnice vsebujejo manj vlage. Nikar jih ne oblizujte, saj jih s tem ne boste navlažili, ampak zgolj dodatno osušili. Dajte pa vsakodnevno uporabljati balzame. Vazelin, karitejevo olje, pantenol, vitamin E so sestavine, ki učinkovito vlažijo ustnice.