Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Na lepo sončno soboto 30.5.2015 je Kočevje gostilo člane vseh slovenskih društev diabetikov. Namen, že tradicionalnega letnega srečanja, je spodbujanje športne aktivnost diabetikov in seveda druženje.

Diabetiki so z avtobusi prišli iz cele Slovenije. Člane društev so spremljali njihovi predsedniki. Prisotni so sodelovali pri keglanju, badmintonu, pohodu idr. aktivnostih.

Pred športno dvorano sta na stojnici prozvode podjetja Bauerfeind predstavljali sodelavki Mima in Alenka ( na sliki zgoraj s predsednikom Zveze diabetikov Slovenije g. Petrom Miklavčičem).

Obisk na stojnici je bil množičen. Diabetiki so se seznanili z merilnikom glukoze X-mini in pokrovčkom za inzulinski peresnik Timesulin. Mnogi proizvode že poznajo. Posebno so pohvalili merilnik glukoze X-mini, za katerega so dejali, da je sama oblika merilnika zelo priročna, všeč so jim številni grafični prikazi, način izmeta lističa in lancete, ter najbolj pomembno, da je za meritev potrebno res malo krvi. Tudi Timesulin je med uporabniki dobro sprejet. Tisti, ki ga še niso poznali, so po priporočilu prijatelja, ki ga že uporablja, pokrovček vzeli tudi zase.

O zadovoljstvu prisotnih pričajo tudi nasmejani obrazi članov in predsednika društva diabetikov Nova Gorica g. Dominika Sobana.

Dogodek je bil odlično obiskan, diabetiki so dobili informacije o proizvodih, ki jih dnevno uporabljajo, Mima in Alenka pa sta navezali številna poznanstva, ki jih bosta v prihodnosti utrdili s predavanji in meritvami po celotni Sloveniji.