Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Čeprav voda ni vsem »okusna«, pa jo moramo vsi piti, da lahko naše telo funkcionira. Če bi radi pili več vode, niste pa navdušeni nad njenim okusom (ali pomanjkanjem le-tega), imamo nekaj nasvetov, kako ga izboljšati:

1. dodajte sveže sadje: Citrusi, kot so limone, limete, pomaranče, so klasična izbira, vendar lahko poskusite tudi s kakšno drugo izbiro. Priporočamo lubenico, maline ali jagode. Tudi kumare so osvežilne, še posebej poleti.

2. Uporabite sok. Vsak sadni sok lahko lepo popestri okus vode, nekateri, kot so borovnice, granatno jabolko, grozdje in jabolko, so še posebej okusni. Izbirajte naravne sokove brez dodanega sladkorja. In saj veste: sadje in sadni sokovi niso le okusni – vsebujejo tudi veliko vitaminov in antioksidantov in sodelujejo pri zdravju.

3. Naredite mehurčke. Veliko ljudi ima raje gazirano kot navadno vodo. Če ste med njimi, lahko pijete naravno gazirano mineralno vodo. Tudi njej lahko dodate prej omenjene sadne dodatke.

4. Bodite kreativni z ledom. Mnogi pravijo, da ima ledena voda boljši okus kot voda na sobni temperaturi. Če je temu tako, bodo ledene kocke izboljšale vaše požirke. Uporabite katerega od zgornjih nasvetov in zamrznite vodo, in jo potem mešajte s svežo. Nič ni narobe, če uporabite kavo, za dodatno popestritev pa naj bodo kocke različnih oblik.

5. Pijte čaj. Zeliščni, sadni, zelen, bel in rdeč čaj so boljša izbira kot črni čaj (ali kava, če smo že pri tem), saj vsebujejo manj kofeina. Poleg tega obstaja ogromno različnih okusov, med katerimi lahko izberete. Tudi če vam izbira v bližnjih supermarketih in specializiranih  trgovinah ne bo dovolj, lahko še dolgo raziskujete bolj eksotične okuse s celega Sveta.

 

Povzeto po: https://www.everydayhealth.com/water-health/drinking-water-taste.aspx