Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vsak šport deluje pozitivno na telo in psiho, nekateri pa vodijo celo do popolne spremembe življenjskega sloga. Govorimo o boksu, športu, ki zahteva toliko psihične kot fizične pripravljenosti. Čeprav na prvi pogled morda ne deluje prav nič ženski šport, pa ravno pri nežnejšem spolu postaja vse bolj priljubljen. Zakaj? Boks fantastično oblikuje naše telo, hkrati pa nas premika iz naše cone udobja.

Boks je precej zahteven in tako zahteva tudi redne in dolge treninge. Če se boste zanj odločili zjutraj, vam bo dal energijo za preostanek dneva; večerni trening pa bo pregnal stres, ki se je pri nas nabral skozi dan. Boks je nekakšna kombinacija vaj za moč, tehniko in vzdržljivost. Boks nas potisne iz naše cone udobja, saj je potrebno resnično veliko poguma za vstop v ring, ampak dlje časa, kot ga treniramo, bolj bomo samozavestni, kar se bo počasi poznalo tudi na drugih področjih življenja.

Pri boksanju se lahko stokrat znajdemo na tleh, a vse dokler se odločamo ponovno vstati, ostajamo v borbi; vse do zadnje sekunde obstaja možnost knock-outa in zmage. Podobno kot v boksu je tudi v življenju, kjer imate svoj »kot« z ljudmi, ki vas podpirajo in z vami bijejo bitke, so vaši mentorji in trenerji.

Boks je fantastičen, ker nas uči, kako hitro razmišljati in se močno boriti tudi, ko smo že zelo izčrpani. Treniramo ravno zato, da lahko, kadar je na nas največji pritisk, postanemo najboljša različica samih sebe: popolna forma, močna postava in gledanje nasprotnika v oči – to je boks!

Nikoli ne boste povsem pripravljeni na nasprotnika (ali problem), ki se bo postavil pred vas; a če se boste znašli v težki, neprijetni ali stresni situaciji, boste zaradi boksa lahko hitreje razmišljali in laže odpravili problem.