Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Številke nedavnih zimskih olimpijskih iger govorijo zase: storitve in izdelke Bauerfeind je uporabljalo skoraj 500 športnikov iz 51 držav. Bauerfeind opornice, ortoze, kompresijske nogavice in vložki so pomagali športnikom ob več kot 900 priložnostih. Tekmovalci so iskali izdelke ob akutnih poškodbah, v primerih razvoja pretekle težave oziroma ob različnih znakih preobremenjenosti. Še posebej veliko je bilo povpraševanja po opornicah in ortozah za kolena in hrbet.

Več kot 5.000 izdelkov je bilo poslanih na polikliniki v obeh olimpijskih vaseh, da bi zagotovili, da bodo do konca iger na voljo vsi izdelki v vseh velikostih. Obravnavani primeri pa so sicer vključevali širok spekter tipičnih športnih poškodb: zvini, nategnjene vezi, podplutbe, strgani ligamenti in zlomljene kosti. “Približno 30 odstotkov uporabljenih izdelkov so predstavljale opornice in ortoze za kolena in hrbet,” pravi Jörg Ritzerfeld, vodja projekta olimpijskih iger in višji manager za sponzorstvo in športni marketing pri podjetju Bauerfeind.

Športniki iz 15 disciplin so poiskali pomoč Bauerfeinda, največ hokejistov na ledu, smučarjev prostega sloga in deskarjev na snegu ter alpskih smučarjev. Tako kot v Sočiju leta 2014 se je v mladih olimpijskih disciplinah zgodilo veliko poškodb. Približno 80 smučarjev v prostem slogu, smučarskih tekmovalcev in deskarjev na snegu je potrebovalo medicinske pripomočke podjetja Bauerfeind, v večini primerov za kolena, hrbet, roke in ramena. Poškodbe, ki so jih zdravili, so  bile strgani križni in lateralni ligamenti, poškodbe ledvenih delov hrbtov, izpahi ramen ter zlomi rok.

Melf Sönnichsen, vodja projekta olimpijskih iger za Bauerfeind in vodja marketinga pri Bauerfeind Sports, je bil zelo zadovoljen s storitvami družbe in pojasnjuje: “Naši tehniki so podprli zaupanje športnikov z vsakodnevnim profesionalnim delom. Kombinacija natančne izdelave in izjemno učinkovitih izdelkov je zagotovila, da smo uspeli doseči naš olimpijski cilj tudi za leto 2018: veseli športniki, ki so bili sposobni uspešno nadaljevati tekmovanje z našimi izdelki, in srečni partnerji, ki so videli, da se lahko zanesejo na nas. Naše partnerstvo s predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja in organizacijskega odbora v Pyeongchangu, v imenu katerih smo bili sposobni zdraviti športnike, je bilo od samega začetka zelo učinkovito – v službi športnikov z vsega sveta.